Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Čestitka Stonjanima povodom Feste svetoga Vlaha

01.02.2023.

12:36

Autor: HRT - Radio Dubrovnik/ Joško Jelavić

Crkva sv. Vlaha u Stonu

Crkva sv. Vlaha u Stonu

Foto: Radio Dubrovnik / -

U povodu Feste svetoga Vlaha koja će se u Stonu proslaviti 690. put, župnik stonske i malostonske župe i dekan stonskog dekanata don Bernardo Pleše, festanjuli Ivo Pavić i Zoran Korać te načelnik općine Ston Vedran Antunica uputili su tradicionalnu blagdansku čestitku Stonjanima u zemlji i iseljeništvu, prijateljima Stona i svim štovateljima svetoga Vlaha.

U njoj se među ostalim navodi:

"Ovogodišnju Festu slavimo u ozračju nove povezanosti sa svijetom, a kroz tu prizmu promatrajmo i naš duhovni krajobraz i osluhnimo što nam to sveti Vlaho premošćuje i poručuje. Poziva nas da se odvažimo i uputimo tom cestom novom, tropletom vjere, nade i ljubavi trasiranom. I ne samo od mosta pelješkog do Broca nego i dalje, puno dalje kroz tunele, vijaduktima preko gora i mostovima poviše mora sve do tamo gdje nas sveti Vlaho svake godine u zajedništvu vjernosti Bogu, obiteljima našim i domovini nam dragoj, pa tako i ove godine sa svih strana svijeta i mora dalekih okuplja pod okrilje svoje. Svima u domovini Hrvatskoj, pomorcima i iseljenicima, prijateljima diljem svijeta koji ljubomorno njeguju odanost Bogu i domovini i mole zaštitu svetoga Vlaha i našeg dragog parca, od srca želimo obilje božjeg blagoslova. Na dobro vam došla festa svetoga Vlaha”.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.