Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Čestitke župana Dobroslavića i gradonačelnika Frankovića

05.08.2022.

08:09

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Hratska slavi Dan pobjede

Hratska slavi Dan pobjede

Foto: Hrvatski radio / Hrt

Župan Nikola Dobroslavić i gradonačelnik Mato Franković uputili su čestitke povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

Poštovani sugrađani,

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja jedna je od najvažnijih obljetnica u povijesti samostalne i slobodne Republike Hrvatske. Na ovaj dan s posebnim pijetetom i emocijama prisjećamo se svih koji su dali svoje živote za našu budućnost i jedinu nam domovinu.

Naši hrabri branitelji postavili su temelje naše države, a vojno-redarstvena operacija Oluja označila je pobjedu nad velikosrpskim agresorom, oslobođenje okupiranih područja i potvrdu suverenosti Republike Hrvatske.

Uz zahvalu svim braniteljima i želju da nastavimo razvijati našu Hrvatsku kao modernu i prosperitetnu, čestitam vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Vaš župan

Nikola Dobroslavić


Drage Dubrovkinje i Dubrovčani,

poštovani hrvatski branitelji,

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja za svih nas je svečan dan, dan kada se prisjećamo veličanstvene vojno-redarstvene akcije „Oluja“, najblistavijeg odličja Domovinskog rata. Zahvaljujući velikoj hrabrosti i požrtvovnosti hrvatske vojske tijekom 84 sata oslobođen je grad Knin i jedanaest tisuća četvornih metara okupiranog područja.

Prije nekoliko dana proslavili smo otvorenje Pelješkog mosta, a taj povijesni trenutak, san za kojim smo dugo čeznuli, ne bi bio dosanjan da nije bilo nepokolebljivog srca i herojstva naših branitelja koji su prije 27 godina bili spremni dati sve za našu slobodu i neovisnost.

Ima neprijeporne simbolike i u tome da u godini u kojoj je Dubrovnik konačno povezan s ostatkom Hrvatske obilježavamo 30. godišnjicu oslobođenja hrvatskog juga od agresora.

Prisjećamo se danas svih onih, branitelja i civila, koji su položili svoje živote za Domovinu. I premalo je reći hvala jer oni su postavili temelje za prosperitetnu i demokratsku državu Hrvatsku, punopravnu članicu europskih i svjetskih integracija, a njihova žrtva utkana je u samo gradivo tkivo ove države.

Na ovaj dan, uvijek iznova, izmjenjuju se osjećaji ponosa, pijeteta, radosti zbog slobode i tuge zbog prolivene krvi. Zato neka ovaj dan služi kao trajni podsjetnik na sve herojske pothvate tijekom Domovinskog rata.

Dragi sugrađani, u svoje osobno ime i u ime Grada Dubrovnika čestitam Vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

S poštovanjem,

Gradonačelnik Mato Franković

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.