Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Četiri dana dozvoljeno paljenje vatre na otvorenom

20.04.2020.

16:44

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Vatrogasna zajednica Dubrovačko-neretvanske županije izvijestila je kako će od 25. do 28. travnja 2020. godine biti dozvoljeno paljenje vatre na otvorenom na području Grada Dubrovnika i općina Konavle, Župa dubrovačka, Dubrovačko primorje i Mljet.

Potrebno je dobiti prethodno odobrenje nadležne javne vatrogasne postrojbe ili dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Obavezno prije paljenja treba nazvati vatrogasce na broj 193 ili 112 i dati podatke: ime, prezime, OIB, lokaciju zemljišta, udaljenost od najbliže šume, kao i podatak o broju osoba koje će osiguravati loženje.

također prije paljenja, a nakon što se dobije odobrenje vatrogasaca, potrebno je poduzeti preventivne mjere.

Može se paliti samo za mirnog vremena i bez vjetra. Gorive tvari treba odmaknuti od električnih vodova, javnih cesta, stambenih i drugih objekata, koje bi vatra i dim mogli ugroziti. Potrebno je osigurati dovoljan broj osoba sposobnih za gašenje požara te osigurati sredstva za gašenje požara (voda, lopate, grablje…).

Sve osobe koje dobiju odobrenje obvezne su nakon paljenja potpuno izgasiti vatru i pregledati ostatke te izvijestiti vatrogasnu postrojbu ili dobrovoljno vatrogasno društvo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.