Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Četiri objekta ostala bez javne površine i novčano kažnjena

05.04.2019.

17:18

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Iz Grada Dubrovnika izvijestili su kako je, provodeći redovne aktivnosti nadzora korištenja javnih površina, Komunalno redarstvo u nekoliko slučajeva utvrdilo kršenja odredbi Odluke o zakupu javnih površina. Prekršiteljima su temeljem članka 239. Prekršajnog zakona izdali obvezne prekršajne naloge.

Tvrtka With Photo d.o.o. kažnjena je novčanom kaznom od 10.000 kuna uz dodatnih 2.000 kuna za odgovornu osobu u pravnoj osobi jer su 3. travnja zauzeli javnu površinu na način da su postavili 5 stolova i 10 stolica za potrebe ugostiteljskog objekta "Ding-Dong" u Vetranićevoj ulici, iako im je ugovorom o zakupu javne površine odobreno postavljanje 3 stola i 6 stolica, što je dva stola i 4 stolice više od odobrenog ugovorom.

U ponedjeljak 29. ožujka utvrđeno je da je vlasnik objekta Koloseum zauzeo javnu površinu u ulici Uz Jezuite, odnosno dozvolio njeno zauzimanje na način da je na javnu površinu mimo ugovora o zakupu postavio dodatni stol sa tri stolice. Vlasnik objekta Koloseum kažnjen je novčanom kaznom od 5.000 kuna.

Uz novčane kazne, ugostiteljskim objektima „Ding-Dong“ i „Koloseum“  izjavljeni su i otkazi ugovora o zakupu javnih površina na period od 7 dana, a otkazi su počeli teći od četvrtka, 4, travnja.

Djelatnici komunalnog redarstva 3. travnja novčano su kaznili i caffe bar „La Bodega“ (10.000 kuna + 2.000 kuna) i to radi oglašavanja putem zastava i strata bez valjanog odobrenja. Isti prekršaj također predviđa i privremeno oduzimanje javne površine, a otkaz ugovora o zakupu na 7 dana im je uručen u petak, 5. travnja.

Također, 29. ožujka novčana kazna od 10.000 kuna (+ 2.000 kuna odgovornoj osobi u pravnoj osobi) izdana je caffe baru „Mr. Good Life“ u ulici Uz Tabor radi počinjenog prekršaja zauzimanja javne površine bez ugovorenog zakupa iste.

"Kako je i najavljeno na koordinacijskom sastanku na temu aktivnosti koje komunalna društva i nadležni gradski odjeli provode u okviru priprema za turističku sezonu Služba komunalnog redarstva nastavit će provoditi kontrolu pridržavanja Odluke o reklamiranju i Odluke o zakupu javnih površina kao i drugih srodnih odluka poput Odluke o načinu i vremenu obavljanja građevinskih radova. Tijekom lipnja i srpnja planira se pojačani nadzor korištenja pomorskog dobra sukladno koncesijskim odobrenjima", ističu iz Grada Dubrovnika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.