Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Četiri projekta iz naše županije na Listi strateških projekata RH

15.06.2019.

16:14

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

Župan Nikola Dobroslavić sudjelovao je na sjednici Povjerenstva za procjenu i utvrđivanje prijedloga strateških projekata, čijom su odlukom četiri projekta iz Dubrovačko-neretvanske županije uvrštena na Listu strateških projekata Republike Hrvatske.

To su cestovna povezanost s Južnom Dalmacijom, odnosno izgradnja Pelješkog mosta s pristupnim cestama, projekt kojega su investitor Hrvatske ceste, potom Centar za gospodarenje otpadom Lučino razdolje, čiji je investitor Agencija za gospodarenje otpadom DNŽ, zatim izgradnja infrastrukture tankerskog veza za naftne derivate i ukapljeni plin u Luci Ploče, kao investicija Lučke uprave Ploče te na koncu zamjena podmorskih 110 KV kabela, projekt kojemu je investitor Hrvatski operator prijenosnog sustava.

Činjenica da su ovi projekti uvršteni na Listu strateških projekata Republike Hrvatske potvrđuje njihovu važnost, no i ubrzava te znatno olakšava njihovu provedbu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.