Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Četrdeset i devet novozaraženih koronavirusom, četrdeset i tri izliječena

07.11.2020.

11:37

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je četrdeset i devet novih slučajeva zaraze koronavirusom, a četrdeset i tri osobe su se oporavile, izvijestio je županijski stožer civilne zaštite.

Radi se o 15 osoba iz Dubrovnika, deset osoba iz Metkovića, sedam osoba iz Konavala, pet iz Župe dubrovačke, dvije iz Zažablja, po jedna iz Blata, Dubrovačkog primorja, Kule Norinske, Orebića, Ploča i Smokvice te četiri osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije.

Ukupno je zaraženo 28 osoba muškog spola i 21 osoba ženskog spola, a za njih 26 je utvrđena epidemiološka veza.

Preminula je jedna ženska osoba (rođ. 1931.) iz Dubrovnika.

Izliječene su 43 osobe: 24 iz Dubrovnika, devet iz Metkovića, sedam iz Župe dubrovačke te po jedna iz Opuzena, Stona i Ploča.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 50 osoba pozitivnih na koronavirus. Sedam bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb, četiri bolesnika su na respiratoru – neinvazivna ventilacija, a dva na invanzivnoj ventilaciji.

U posljednja 24 sata obrađeno je 196 uzoraka, a od početka pandemije analiziran je ukupno 20 721 uzorak.

U samoizolaciji je 1014 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 94 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.