Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Četrdeset i šest novozaraženih koronavirusom, pedeset i dva izliječena

06.11.2020.

10:58

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je četrdeset i šest novih slučajeva zaraze koronavirusom, a pedeset i dvije osobe su izliječene, izvijestio je županijski stožer civilne zaštite.

Radi se o 11 osoba iz Dubrovnika, 11 osoba iz Župe dubrovačke, deset osoba iz Metkovića, četiri osobe iz Konavala, tri osobe iz Ploča, po dvije osobe iz Orebića, Pojezerja i Vele Luke te jednoj osobi iz Blata.

Ukupno je zaražena 21 osoba muškog spola i 25 osoba ženskog spola, a za njih 25 je utvrđena epidemiološka veza.

Izliječene su 52 osobe: 27 iz Dubrovnika, po četiri iz Metkovića, Ploča i Župe dubrovačke, po tri iz Smokvice i Blata, po dvije iz Konavala i Korčule, po jedna iz Vela Luke i Dubrovačkog primorja te jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 48 osoba pozitivnih na koronavirus. Sedam bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb, pet bolesnika je na respiratoru – neinvazivna ventilacija, a dva na invanzivnoj ventilaciji. U posljednja 24 sata obrađen je 201 uzorak, a od početka pandemije analizirano je ukupno 20 525 uzoraka.

U samoizolaciji su 1124 osobe, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 94 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.