Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Četrdeset osam novozaraženih, jedan preminuli, trideset devet izliječenih

17.11.2020.

10:09

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je četrdeset osam novih slučajeva zaraze koronavirusom, jedna osoba je preminula, a trideset devet ih je izliječeno, izvijestio je županijski stožer civilne zaštite.

Radi se 19 osoba iz Dubrovnika, osam iz Metkovića, šest iz Konavala, po tri iz Korčule i Župe dubrovačke, dvije iz Stona, po jednoj iz Dubrovačkog primorja, Lumbarde, Opuzena, Ploča, Vele Luke i Zažablja te jednoj osobi koja nema prebivalište na području naše županije.

Ukupno su zaražene 24 osobe muškog i 24 osobe ženskog spola, a za njih 24 utvrđena je epidemiološka veza.

Preminula jedna muška osoba iz Opuzena (rođ.1944.)

Izliječeno je 39 osoba: 21 iz Dubrovnika, devet iz Metkovića, četiri iz Župe dubrovačke, po jedna iz Konavala, Ploča i Stona te dvije osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 58 osoba pozitivnih na koronavirus. Jedanaest bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb, četiri bolesnika su na respiratoru – neinvazivna ventilacija, šest je na invanzivnoj ventilaciji, a jedna osoba je na kisiku.

U posljednja 24 sata obrađena su 192 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 22 547 uzoraka.

U samoizolaciji je 826 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 96 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.