Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Četvrto izdanje DIEM-a na Sveučilištu

26.09.2019.

12:33

Autor: Radio Dubrovnik

Sveučilište u Dubrovniku

Sveučilište u Dubrovniku

Foto: - / -

Četvrto izdanje međunarodne znanstvene konferencije "Dubrovnik International Economic Meeting" (DIEM 2019) održat će se u petak i subotu u organizaciji Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku.

Svečano otvaranje Konferencije predviđeno je u petak u 10 sati u učionici E-6 sveučilišne zgrade na adresi Lapadska obala 7 (Vila Elisa).

Konferencija se održava s temom Globalni trendovi i izazovi u vremenu četvrte industrijske revolucije (Industrije 4.0) - Global trends and challenges in the era of the fourth industrial revolution (The industry 4.0).

Cilj je konferenciji okupiti znanstvenike iz cijelog svijeta koji će prezentirati rezultate svojih empirijskih ekonomskih i društvenih istraživanja o aktualnoj ekonomskoj problematici. Zaključci s konferencije i inovativni pristupi rješavanju suvremenih ekonomskih problema bit će na korist ne samo znanstvenicima i institucijama na kojima djeluju nego i poslovnim subjektima koji se u svojoj svakodnevnoj praksi suočavaju s brojnim izazovima koje nosi suvremeno poslovno okruženje.

Uz to, ova se znanstvena konferencija odvija u dvogodišnjim ciklusima čime se Dubrovnik na znanstvenoj sceni etablira i kao značajan centar suvremene ekonomske misli. Kao pozvani govornici svoj su dolazak potvrdili: prof. Vanessa Druskat sa Peter T. Paul College of Business and Economics, University of New Hampshire, Durham, Sjedinjene Američke Države, prof. Frank Bezzina i prof. Vincent Cassar sa Faculty of Economics, Management and Accountancy, University of Malta sa Malte i prof. Erskin Blunck sa Faculty of Agriculture, Economics and Management, Nuertingen-Geislingen University iz Njemačke.

Uz nastavnike i znanstvenike, Konferenciji će nazočiti i predstavnici lokalne i regionalne samouprave, gospodarstva, civilnog društva i mnogi drugi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.