Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Cijena testiranja na Covid-19 u Korčuli poskupila s 1050 na 1950 kuna

17.08.2020.

17:59

Autor: Radio Dubrovnik/ Niko Perić

Niko Perić

Niko Perić

Foto: - / -

Najnovija odluka o cijeni testiranja na COVID-19 u Korčuli je stvorila brojna nezadovoljstva građana koji uspoređuju cijene u drugim gradovima, jer je u Korčuli od jučer sa 1 050 kuna poskupila na 1 850 kuna.

Prema podatcima COVID ambulante u Domu zdravlja u Korčuli, uvedene su i nove mjere pristupa i testiranja na COVID koje se u Korčuli radi utorkom, četvrtkom i nedjeljom u 19 sati, a u Vela Luci ponedjeljkom, srijedom i subotom.

Zainteresiranima je za potrebne dodatne informacije omogućen broj mobitela 091 2805 135.

Da bi se olakšao pristup u Dom zdravlja u Korčuli potrebno je biti u automobilu kod ulaza u Hitnu medicinsku pomoć i pričekati znak liječnika odjevenog u bijelo odijelo da Vas pozove da priđete automobilom.Ukoliko se dolazi pješice potrebno je držati razmak minimalno 2 metra od ostalih osoba.

Cijena testiranja je 1 050 kuna. Ukoliko želite rezultate dobiti za 24 sata od trenutka slanja uzoraka, cijena je 1 150 kuna. Za nalaz na engleskom jeziku se doplaćuje 125 kuna, glasi obavijest iz Doma zdravlja u Korčuli, uz napomenu da se uzorci testiranja šalju u Split ili Dubrovnik na obradu iduće jutro te je potrebno 48 sati za rezultate, koji se testiranima dostavljaju e-mailom čija se adresa ostavlja u ambulanti.

Osim povećanja cijena, vjerojatno zamara testiranje i podatak o svakoj osobi. Uz ime i prezima, potreban je datum rođenja, mjesto prebivališta, razlog testiranja i datum kad bi osobe obavile testiranje. Traži se OIB i MBO,dok se za strane državljane traži broj putovnice ili osobne iskaznice.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.