Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Čitajmo i pričajmo priču zajedno" s Lukom Paljetkom

27.05.2022.

09:09

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Luka Paljetak

Luka Paljetak

Foto: Igor Kralj / Pixsell

Književnik, pjesnik i prevoditelj, akademik Luko Paljetak u subotu i nedjelju, 28. i 29. svibnja u ljetnikovcu Bunić-Kaboga, u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara, a pod pokroviteljstvom zaklade Caboga Stiftung, održat će dvodnevnu radionicu Čitajmo i pričajmo priču zajedno namijenjenu djeci u dobi od 8 do 12 godina.

Osnovu radionice autora jedne od najpoznatijih dječjih zbirki pjesama Miševi i mačke naglavačke, čini čitanje određene priče koju će potom djeca moći kreativno nadopunjavati pričanjem, crtanjem, scenskim prikazom, glazbom i/ili plesom. Kreacije njihove mašte vidjet će se drugog dana radionice, a rezultat će zasigurno biti jedno sasvim novo i jedinstveno djelo.

Luko Paljetak jedan je od najplodnijih suvremenih hrvatskih književnika s preko 150 knjiga tiskanih do 2019. godine. Objavio je četrdesetak zbirki pjesama, desetak zbirki pjesama za djecu, desetak grafičko-pjesničkih mapa, dva romana, a pisao je i drame, radio drame, bajke za djecu, dječje i lutkarske igrokaze, haiku poeziju, feljtone, kazališne kritike, književnopovijesne studije i eseje, studije o lutkarskom kazalištu i dr.

Termin održavanja ove dvodnevne radionice je od 10 do 12 sati, a broj polaznika je ograničen pa se potrebno prethodno prijaviti na mail: nikolina.putica@dubrovnik-festival.hr.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.