Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Cjelodnevni program otvaranja Pelješkog mosta

25.07.2022.

22:26

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Pelješki most dan uoči službenog otvaranja

Pelješki most dan uoči službenog otvaranja

Foto: Igor Kralj / Pixsell

Iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture uputili su obavijest građanima o programu Svečanosti otvorenja Pelješkog mosta i događanjima koja će se tim povodom održavati na odmorištima Brijesta i Komarna utorak 26. srpnja od 8 sati.

Povodom svečanosti otvorenja Pelješkog mosta za građane je predviđen bogat glazbeni, kulturno-umjetnički i sportski program, koji će započeti u 8 sati prigodnim izvođenjem budnice na samom Mostu.

Program će se nastaviti „DU MOTION“ utrkom s početkom u 9 sati, nakon čega od 10 sati slijede nastupi lokalnih kulturno-umjetničkih društva.

Također, tijekom cijelog dana posjetitelji će imati priliku upoznati se s bogatom kulturno-umjetničkom baštinom i običajima gradova i općina s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

Pristup odmorištu Brijesta odvijat će se isključivo preko prometnog čvora Brijesta te će za posjetitelje biti osiguran određen broj parkirnih mjesta.

Od 10 sati Pelješki most bit će otvoren za sve građane i posjetitelje koji žele prošetati do prvog pilona.

Sa strane Komarne mostu će se moći pristupiti organiziranim prijevozom mini-busevima od 10 do 16 sati (polazak sa parkirališnog prostora iz turističkog naselja Klek).

U 20.15 počinje centralna svečanost na odmorištu Komarna, dok će svi zainteresirani građani prijenos svečanosti otvorenja Pelješkog mosta moći pratiti putem videozida na odmorištu Brijesta i televizijskim prijenosom na HTV1.

"Pozivaju se građani da svojim dolaskom uveličaju svečani trenutak otvaranja Pelješkog mosta te budu dio ovog povijesnog događaja", ističu iz Ministarstva.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.