Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Crnogorci u pritvoru zbog sumnje na 'dilanje' i prijetnju

16.12.2020.

15:30

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Provedenim kriminalističkim istraživanjem Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dva crnogorska državljana u dobi od 42 i 36 godina osumnjičeni su za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te kazneno djelo prijetnje.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni, u namjeri stjecanja protupravne imovinske koristi prodajom kokaina, sredinom studenog ove godine stupili u kontakt s osobom s područja Dubrovačko-neretvanske županije kojeg su nagovarali da se s njima uključi u preprodaju većih količina kokaina zbog čega su u tri navrata tijekom studenog dolazili na područje naše Županije.

Kada ih je spomenuti muškarac odbio počeli su prijetiti da će ubiti njega i članove njegove obitelji.

Osumnjičeni crnogorski državljani su uhićeni u nedjelju, 13. prosinca, prilikom ulaska u RH, kada je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je namjera njihovog dolaska u RH bila ostvarenje navedenih prijetnji.

Zbog sumnje da su počinili navedena kaznena djela dvojica crnogorskih državljana su predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.