Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Croatia forum ove godine o izazovima koji ugrožavaju razvoj

14.06.2015.

15:01

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

„Nova politika razvoja - prema partnerstvu i zajedničkoj viziji" - glavna je tema ovogodišnjeg, desetog po redu CROATIA FORUM-a, tradicionalne godišnje vanjskopolitičke konferencije Ministarstva vanjskih i europskih poslova, koja se od 9. do 11. srpnja održava u Dubrovniku.

Partnerstvo malih i velikih donatora, održivi razvoj, izazovi terorizma - neke su od tema kojima će se tijekom trodnevnog skupa baviti brojni inozemni i domaći visoki dužnosnici, među kojima, prvi put, i oni s afričkog kontinenta. 

Forum je svojevrsna uvertira u predstojeću Međunarodnu konferenciju o financiranju razvoja i Sastanak na vrhu UN-a o razvojnom planu za razdoblje nakon 2015. godine. 

Kao i prethodnih godina, i ove će godine skup biti posvećen najaktualnijim temama. Međunarodna razvojna suradnja važan je instrument za uspostavu suradnje na globalnoj razini, a CROATIA FORUM je prigoda i za raspravu o ključnim vanjskopolitičkim izazovima koji ugrožavaju razvoj, poput sukoba i terorizma, kao i za ispitivanje načina na koji razvojna suradnja može pridonijeti da se ti izazovi prevladaju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.