Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Crvena klupa" - simbol borbe protiv nasilja nad ženama

26.11.2020.

09:23

Autor: Radio Dubrovnik

Sveučilište u Dubrovniku

Sveučilište u Dubrovniku

Foto: - / -

Odjel za umjetnost i restauraciju Sveučilišta u Dubrovniku priključio se obilježavanju ovogodišnjeg Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama. "Crvena klupa" simbolizira borbu protiv nasilja nad ženama.

"Crvena je boja krvi, a takva klupa, kada je postavljena u javnom prostoru, potiče osvještavanje javnosti o femicidu i svim oblicima nasilja nad ženama. U inozemstvu, ali sve češće i u Hrvatskoj, po parkovima i rivama možemo vidjeti crvene klupe. Ove godine, studentice, nastavnice i zaposlenice Odjela za umjetnost i restauraciju Sveučilišta u Dubrovniku odlučile su se pridružiti obilježavanju borbe protiv nasilja nad ženama. U vrtu Kampusa Sveučilišta obojile su tri klupe u crvenu boju, te ispisale snažne poruke protiv nasilja. Također, Uprava Sveučilišta, studenti i zaposlenici Odjela za umjetnost i restauraciju i ostali studenti i zaposlenici Sveučilišta okupili u vrtu Kampusa kako bi podržali ovu akciju i napisane poruke. Nasilje nad ženama mora se zaustaviti a svi možemo, i moramo, dati svoj doprinos toj bitci!", poručuju sa Sveučilišta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.