Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Crveni križ: Podijeljene diplome polaznicima projekta "Plivajmo zajedno"

15.08.2019.

14:06

Autor: Radio Dubrovnik

Crveni križ

Crveni križ

Foto: - / -

Dubrovački Crveni križ 14. kolovoza podijelio je 20 diploma djeci polaznicima male škole plivanja pod nazivom "Plivajmo zajedno" organizirane u okviru projekta Hrvatskog Crvenog križa "Sigurnost na vodi".

Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku dvije godine zaredom provelo je testiranje vještina plivanja kod djece prvih i drugih razreda osnovnih škola.

Testiranje je provedeno na bazenu u Gružu, u kontroliranim uvjetima gdje se kroz standardizirane testove utvrdilo stvarno stanje specifičnih motoričkih vještina djece u vodi ili na moru u takozvanim 'kriznim situacijama'.

Nakon provedenog testiranja, a na poziv OŠ Ivana Gundulića, roditeljima su predstavljeni rezultati testiranja te im je ponuđeno da ovog ljeta prijave djecu na šesnaestosatnu školicu plivanja.

Školica plivanja pod nazivom "Plivajmo zajedno" organizirana je uz pomoć Hrvatskog Crvenog križa kroz projekt "Sigurnost na vodi" i uz potporu Grada Dubrovnika. Iz sredstava projekta opremljeno je 'igralište u moru' na plaži Mandrač-Solitudo.

"Ovo mi je najbolje ljeto u životu, možda bi moglo bit malo manje prenaporno", kaže L., mala plivačica koja je odagnala bojazan od ronjenja.

"Ja bi da su naši instruktori s nama cijelo ljeto", nadodaje I., "jer ovo je predobro".

Osim savladanih osnovnih tehnika plivanja djeca su upoznata i s kodovima Hrvatskog Crvenog križa o sigurnom ponašanju na vodi.

"Zahvaljujemo se instruktorima koji su proveli obuku, te roditeljima na povjerenju koje su nam ukazali. Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik planira nastaviti s ovim projektom, a sve u cilju smanjenja i prevencija nesreća na vodi i moru", ističu iz Crvenog križa.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.