Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Čuvajmo dječja i sportska igrališta, sprave nisu za odrasle ljude

09.05.2020.

11:44

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Kako bi se spriječio svaki pokušaj vandalizma na javnim površinama namijenim sportu i rekreaciji, sva dječja i sportaška igrališta na gradskom području opremljena su aktivnim sustavom videonadzora, podsjećaju iz Grada Dubrovnika.

Nakon više dojava zaprimljenih posljednjih dana nadležni Upravni odjel za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu pristupio je pregledu snimki na novoobnovljenom dječjem igralištu na Šetalištu kralja Zvonimira u Uvali Lapad, a kojim je u nekoliko navrata utvrđeno okupljanje više skupina mlađih osoba koje su se u večernjim i noćnim satima na neprikladan način koristili spravama namijenjenim za igru djece.

Iako na igralištu nisu zabilježena funkcionalna oštećenja, dječja igrališta i sprave postavljene na njima namijenjena su našim najmlađim sugrađanima za razonodu i aktivno provođenje vremena, a nikako nisu namijenjena mlađim ni odraslim osobama.

Grad Dubrovnik kontinuirano ulaže značajna sredstva u održavanje i rekonstrukciju postojećih sadržaja za sport i rekreaciju te gradnju novih, a igralište u Uvali Lapad posljednje je koje je temeljito obnovljeno na zadovoljstvo mnogih korisnika - roditelja i njihove djece.

Čuvajmo naše javne prostore i koristimo ih bez da ih uništavamo!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.