Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Da se ne zaboravi" - Položeni vijenci za stradale branitelje i civile

01.10.2019.

17:57

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

Programom pod nazivom "Da se ne zaboravi" danas se obilježava 1. listopada 1991. – 28. obljetnica početka napada na Dubrovnik, a program je započeo polaganjem vijenaca kod Spomen križa na groblju Boninovo.

U ime Dubrovačko-neretvanske županije vijenac i svijeću položio je župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicima Žaklinom Marević i Joškom Cebalom te pročelnicom UO za poslove Župana i Županijske skupštine Nikolinom Kraljević i županijskim vijećnikom Antom Damićem.

U Crkvi Male braće i ove je godine održan prigodni program, a potom su u znak sjećanja vijenci i svijeće zapaljeni i kod Križa na Srđu, pri čemu su u ime Dubrovačko-neretvanske županije počast odali zamjenici župana Žaklina Marević i Joško Cebalo, pročelnica UO za društvene djelatnosti Jelena Dadić i županijski vijećnik Ante Damić.

Počast stradalima odali su predstavnici Grada Dubrovnika na čelu s gradonačelnikom Matom Frankovićem, predstavnici PU dubrovačko-neretvanske i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata te ostalih povijesnih udruga.

Spuštanjem vijenaca u more s broda Tirena u poslijepodnevnim satima odana je počast stradalima na moru, a Sveta misa za sve poginule u Domovinskom ratu bit će služena u Crkvi Male braće.

U Lazaretima će večeras biti otvorena izložba “Dubrovnik A Scarred City – Stradanje i obnova Dubrovnika 1991. – 2000.”.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.