Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dan dobrovoljnih darivatelja krvi - priznanja Crvenog križa za jubilarce

24.10.2020.

10:06

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Dobrovoljni darivatelji krvi danas slave svoj dan, a u 19 sati u Hotelu Valamar President održat će se svečanost, na kojoj će se održati i svečana dodjela priznanja višestrukim darivateljima krvi. Ove godine dodijeljeno je 68 priznanja za 5, 10, 20, 25, 30, 35, 40, 50 i 75 puta darovanu krv.

"Posebno bismo istaknuli darivatelje koji su ove godine dobili priznanje i brončani znak Hrvatskog Crvenog križa za 50 puta darovanu krv Pepo Oblizalo i Zdravko Slade, te darivateljice Ana Jovančević i Danijela Radiš, koje su dobile priznanje i brončani znak Hrvatskog Crvenog križa za 35 puta darovanu krv. Darivatelj Jerko Matana dobio je priznanje i srebreni znak Hrvatskog Crvenog križa za 75 puta darovanu krv. Čestitamo svim dobitnicima priznanja i želimo im još puno zdravlja i sreće. Njihova plemenitost i dobrota utkane su u tisuće spašenih života", ističe ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik Živko Šimunović.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.