Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dan dubrovačkih branitelja i 30. obljetnica obrane grada u Domovinskom ratu

06.12.2021.

07:01

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Danas obilježavamo Dan dubrovačkih branitelja i 30. obljetnicu obrane grada u Domovinskom ratu. Tim povodom održat će se program koji će započeti u 8 sati otkrivanjem spomen obilježja poginulom fotografu Pavu Urbanu kod Luže, a potom i odavanjem počasti poginulim braniteljima.

I to od 9 do 10 sati kod Spomen križa na dubrovačkom groblju Boninovo, ispred zgrade MUP-a, kao i na Liechtensteinovom putu, u spomen na stradale vatrogasce i pripadnike HRM-a. Na Srđu će u 10.30 kod spomen križa biti odana počast, uz prigodan program dubrovačkih školaraca.

U moru ispred Porta u 12.30 odat će se počast pomorcima i braniteljima stradalima na moru, a u luci Gruž u 14 sati bit će otkrivena spomen ploča poginulom policajcu Vlahu Škilju.

Za stradale branitelje dubrovačkog naselja Sustjepan održat će se u 15.30 sveta misa zadušnica u mjesnoj crkvi sv. Nikole, a u 18 sati će u dubrovačkoj katedrali biti održana sveta misa zadušnica za sve poginule branitelje i civile u Domovinskom ratu. Večer Dana dubrovačkih branitelja završit će u 19 sati uz 3D mapping projekciju na festivalskoj palači na Stradunu i u 21 sat koncert Daleke Obale "Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.