Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dan Europe u Metkoviću uz info sajam "EU4U – Europe For You"

10.05.2022.

20:39

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Dan Europe u Metkoviću uz info sajam "EU4U – Europe For You"

Dan Europe u Metkoviću uz info sajam "EU4U – Europe For You"

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija / -

U organizaciji Dubrovačko-neretvanske županije, Regionalne agencije DUNEA te Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije jučer je u Metkoviću održan info sajam pod nazivom „EU4U – Europe For You“ povodom obilježavanja Dana Europe.

Na info sajmu su predstavljeni projekti u županiji iz Programa prekogranične suradnje Interreg Italija-Hrvatska koji promiču zelenu i digitalnu tranziciju.

Osim projekata GeCO2, MARLESS, STREAM, FIRESPILL, MoST, CREW, ECOSS, CHANGE WE CARE, predstavljen je i projekt EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije.

Zainteresiranim posjetiteljima info sajma podijeljeni promotivni projektni pokloni u čijoj su izradi korišteni uglavnom održivi materijali.

S obzirom na to da je jučer u Metkoviću održana i Druga regionalna konferencija projekta GeCO2, info sajam je bio izvrsna prilika za uvod i informiranje o mogućnostima koje pruža Europska unija i o EU projektima koji se provode u županiji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.