Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dan je Općine i 30. obljetnica oslobođenja Župe dubrovačke

26.05.2022.

09:35

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Općina Župa dubrovačka

Općina Župa dubrovačka

Foto: - / -

Danas se obilježava Dan općine i 30. obljetnica oslobođenja Župe dubrovačke od srpsko crnogorske agresije.

Danas u 17 sati na Spomen obilježju u Mandaljeni upriličit će se Sveta misa, nakon čega će uslijediti zajedničko polaganje vijenaca uz molitvu i odrješenje za sve hrvatske vitezove.

U 18:30, u Hotelu Sheraton, upriličit će se Svečana sjednica općinskog vijeća na kojoj će se uručiti nagrada za životno djelo posthumno, Stijepu Galjufu. Nakon svečane sjednice uslijedit će Svečana Akademija sa predstavnicima brigada, postrojbi i članova udruga proizašlih iz Domovinskog rata kojima će se tom prilikom dodijeliti povelje zahvalnosti za sudjelovanje u ratnim vojnim operacijama oslobođenja Župe dubrovačke.

Predavanje o ratnim događanjima na području Župe dubrovačke održat će ravnateljica muzeja Domovinskog rata, Varina Jurica Turk.

Ovim putem pozivaju se svi branitelji koji su sudjelovali u obrani i oslobođenju Župe dubrovačke od srpsko crnogorske agresije da se, ukoliko žele, nazočiti Svečanoj Akademiji jave lokalnim braniteljskim udrugama ili Općini Župa dubrovačka kako bi osobno mogli preuzeti pozivnice.

Brojna sportska događanja i humanitarne aktivnosti, kao i prethodnih godina obilježit će se u sklopu proslave Dana Općine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.