Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dan općine Blato i Blagdan svete Vincence

28.04.2016.

08:53

Autor: Adriana Tomašić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Blaćani danas slave Dan općine Blato i blagdan svoje mjesne nebeske zaštitnice Svete Vincence. Sinoć je održana svečana sjednica Općinskog vijeća Blato kojoj je prethodilo prigodno otvorenje proslave blagdana Svete Vincence na mjesnoj Plokati i sveta misa u župnoj crkvi Svih svetih.

Program proslave blagdana Svete Vincence nastaviti će se poslijepodne u 16,00 sati na mjesnoj Plokati, gdje će Viteško udruženje „Kumpanjija" održati svoj glavni godišnji javni nastup. Po završetku folklornog programa, u 18,00 sati, biti će održana blagdanska procesija sa svetom misom, a koju će ove godine predvoditi beogradski nadbiskup i metropolita msgr. Stanislav Hočevar. Na svečanoj su sjednici dodijeljenja javna priznanja općine Blato. Zlatni grb Općine Blato dobili su Franko Burmas i Športska ribolovna udruga „Pagar, srebrni grb Kluba Dobrovoljni darovatelja krvi Blato višestruki darivatelj krvi Marin Žanetić Savo i Viteško udruženje „Kumpanjija" za mimohod i hodočašće Blato-Knin u povodu 20. obljetnice „Oluje"

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.