Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dan Općine Konavle i 26. obljetnica oslobođenja Konavala

22.10.2018.

09:46

Autor: Nila Miličić Vukosavić

Grgo Jelavic/PIXSELL

Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: - / -

U Konavlima je bilo svečano. Proslavljen je Dan Općine i 26. obljetnica oslobođenja. Načelnik općine Božo Lasić osvrnuo se na projekte a dodijeljene su nagrade i ovogodišnjim laureatima. Nagradu Općine Konavle za životno djelo posthumno je dobio don Vlado Puce.

Svečana sjednica Općinskog vijeća održana je u nedjelju na Grudi povodom Dana općine Konavle i 26. obljetnice oslobođenja. Uz prigodan program dodijeljena su priznanja ovogodišnjim laureatima. Nagrada Općine Konavle za životno djelo dodijeljena je posthumno Don Vladu Puci, za izniman doprinos u duhovnoj i materijalnoj obnovi Konavala nakon Domovinskog rata, Nagrada Općine Konavle za izuzetan i osobito vrijedan doprinos iz područja zdravstva i socijalne skrbi dodjeljena je dr. Neri Vrkaš, a za izuzetan i vrijedan doprinos iz područja sporta Nagrada Općine Konavle otišla je u ruke Biciklističkom klubu Konavle. Zahvalnica Općine Konavle za izniman doprinos u očuvanju konavoske tradicije i doprinosu ugleda Konavala dodijeljena je ”Konavoskim materama”, odnosno ženama koje u svakodnevnom životu nose konavosku nošnju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.