Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dan vatrogastva proslavljen i na Pelješcu

04.05.2022.

14:57

Autor: HRT - Radio Dubrovnik/Joško Jelavić

Vatrogasci, kaciga, ilustracija

Vatrogasci, kaciga, ilustracija

Foto: HRT - Radio Dubrovnik / -

U dobrovoljnim vatrogasnim društvima na Pelješcu u Orebiću, Vignju, Lovištu, Kuni, Trpnju Janjini, Žuljani, Putnikoviću, Ponikvama i Stonu danas se u radnom ozračju obilježava Dan vatrogastva i slavi zaštitnik vatrogasaca sveti Florijan.

Tako je u dobrovoljnom vatrogasnom društvu u Orebiću jutros polaganjem vijenca pred kapelicom svetoga Florijana u krugu vatrogasnog doma odana počast svim umrlim vatrogascima.

Vijenci su položeni i na grobovima prvog predsjednika i osnivača društva Marka Šeparovića i prvog vatrogasnog zapovjednika Andra Sambraila.

Dan vatrogastva u dobrovoljnom vatrogasnom društvu u Putnikoviću u znaku je dobrog napredovanja radova na gradnji vatrogasnog doma koje izvodi građevinska tvrtka Trag iz Dubrovnika, a tom i svim vatrogasnim društvima u tijeku su i pripreme za predstojeću požarnu sezonu, što je uobičajeno u svibnju, mjesecu posvećenom zaštiti od požara.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.