Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Danas još jedna maratonska sjednica Gradskog vijeća

04.11.2019.

08:29

Autor: Radio Dubrovnik

Grgo Jelavic/PIXSELL

Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: - / -

Danas u 11 sati u Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika počinje 25. sjednica Gradskog vijeća Grada Dubrovnika. Uz uobičajena vijećnička pitanja, na dnevnom redu je ukupno gotovo četrdeset točaka. Dakle, još jedna maratonska sjednica je pred nama.

Između ostalog, izvješće o radu podnijet će direktorica Turističke zajednice Romana Vlašić. Vijećnici će 'amenovati' i darovanje državnog zemljišta za budući vrtić u Komolcu, ali i kupnju jednog poslovnog prostora u vlasništvu države.

Također, vijećnici će dizanjem ruku potvrditi prijedlog gradonačelnika Frankovića o pomicanju ograničenja za izvođenje glasne glazbe u povijesnoj jezgri s 23.30 na pola sata iza ponoći te smanjenju 'kvadrature' stolova za 10 posto, nove iznose dobit će naknade za prijevoz unutar pješačkih zona, a konačno bi trebalo biti rješeno i pitanje prostora u Ulici Ilije Sarake, gdje se planira osnovna škola.

Što se tiče kadrovskih pitanja, gradski će vijećnici izabrati novu ravnateljicu Prirodoslovnog muzeja i Dubrovačkih muzeja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.