Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Danas Noć muzeja i u Dubrovniku

29.01.2016.

00:05

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Danas će se u cijeloj Hrvatskoj održati kulturna manifestacija Noć muzeja. Jedanaestu Noć muzeja obilježit će tema "'Utemeljitelji i reformatori – Josip Juraj Strossmayer, hrvatski mecena". Svoje programe u Noći muzeja ponudit će i dubrovačke muzejske i galerijske institucije.

Tema ovogodišnje Noći muzeja ima za cilj podsjetiti na političara i biskupa čija je dvjestota obljetnica rođenja obilježena prošle godine Tako će još jednom biti naglašen utjecaj biskupa Strossmayera na formiranje pojedinih muzeja i zbirki, kao i na namjeru otvaranja sakralnih muzeja. Ovoj nacionalnoj kulturnoj manifestaciji pridružit će se i dubrovačke muzejske, galerijske i druge institucije: svi odjeli Dubrovačkih muzeja u Kneževu dvoru, Revelinu, tvrđavi. sv. Ivan i u žitnici Rupe, Umjetnička galerija u svojim izložbenim prostorima na Pločama i na Držićevoj poljani, Prirodoslovni muzej, Dubrovačke ljetne igre, Dom Marina Držića, Društvo prijatelja dubrovačke starine i Kuća Bukovac u Cavtatu. Za  sve posjetitelje sudjelovanje u programima, obilasci zbirki i praćenje svih najavljenih sadržaja su besplatni.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.