Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Danas sjednica dubrovačkog Gradskog vijeća

21.03.2023.

07:44

Autor: Radio Dubrovnik

Gradsko vijeće Grada Dubrovnika

Gradsko vijeće Grada Dubrovnika

Foto: HRT - Radio Dubrovnik / -

U 9 sati u Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika održat će se 19. sjednica Gradskog vijeća Grada Dubrovnika, a na dnevni red predloženo je 47 točaka.

Sjednica će se prevoditi na hrvatski znakovni jezik za gluhe i nagluhe osobe. Naime, u namjeri da se osobama s invaliditetom omogući aktivno uključivanje i ravnopravno sudjelovanje u društvu kroz praćenje rada lokalnog predstavničkog tijela, Grad Dubrovnik sklopio je ugovor s kvalificiranim tumačem i prevoditeljem znakovnog jezika Majom Belin.

Audio sadržaj sjednice bit će prilagođen gluhim i nagluhim osobama pomoću prevoditelja u kutu ekrana, a prijenos sjednice dostupan je uživo na komunikacijskim kanalima Grada Dubrovnika: internetskoj stranici www.dubrovnik.hr, službenom Youtube kanalu i Facebook stranici.

Uvođenjem novog oblika komunikacije omogućit će se integracija osoba s invaliditetom kroz kvalitetno informiranje i sporazumijevanje s drugim članovima zajednice, u skladu s osnovnim načelima Strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom Grada Dubrovnika 2021. – 2025.

Više o sjednici saznajte ovdje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.