Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Danas svečana sjednica Županijske skupštine

11.05.2022.

07:12

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Pogled na povijesnu jezgru Dubrovnika sa Srđa

Pogled na povijesnu jezgru Dubrovnika sa Srđa

Foto: Radio Dubrovnik / -

Odavanjem počasti poginulim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata kod Spomen križa na Groblju Boninovo nastavlja se program obilježavanja Dana županije i blagdana zaštitnika, svetog Leopolda Bogdana Mandića.

Za 11 sati u Palači Sponza, najavljena je dodjela nagrada najboljim sportašima županije u 2021. godini.

U 15 sati ispred Crkve svetog Vlaha nastupit će kulturno umjetnička društva s područja županije dok će se svečana sjednica Županijske skupštine na kojoj će biti dodijeljena priznanja ovogodišnjim laureatima održati u Kazalištu Marina Držića u 15:30. Uz lokalne dužnosnike, očekuje se kako će sjednici prisustvovati i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Na svečanoj sjednici povodom Dana županije i blagdana sv. Leopolda Bogdana Mandića, Nagrada za životno djelo dodijelit će se Veselku Gabričeviću, brigadnom generalu u miru, a Nagrada za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodijelit će se Srednjoj školi „Ivo Padovan" Blato i Omladinskom nogometnom klubu Metković. Nagrada za doprinos ugledu i promociji Dubrovačko-neretvanske županije u zemlji i svijetu dodijelit će se Hrvatskoj radioteleviziji - Radio Dubrovniku te ista nagrada za proteklo jednogodišnje razdoblje Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Kleinmachnow iz Njemačke.

Na svečanoj sjednici, iznimno ove godine, bit će dodijeljene zahvalnice Dubrovačko - neretvanske županije medicinskim ustanovama za izniman doprinos u borbi protiv epidemije COVID-19. Povodom Dana županije, izvanredno će se dodijeliti Zahvalnice Dubrovačko-neretvanske županije Općoj bolnici Dubrovnik, Zavodu za javno zdravstvo Dubrovačko - neretvanske županije, županijskom Zavodu za hitnu medicinu te domovima zdravlja Dubrovnik, Korčula, Metković, Ploče i Vela Luka.

Program proslave Dana Županije nastavlja se večeras od 20:30 u Kinu Visia gdje je na programu promocija filma i uvodno predavanje fra Miljenka Vrabeca, gvardijana Samostana Gospe od Milosrđa, uz 80. obljetnicu smrti svetog Leopolda Bogdana Mandića.

Proslava blagdana i 80. obljetnice smrti sv. Leopolda Bogdana Mandića, zaštitnika Dubrovačko-neretvanske županije i Hrvatske kapucinske provincije bit će posebno svečana u Biskupijskom svetištu Gospe od Milosrđa u Dubrovniku gdje će biti bogat duhovni program, a u Gradu će biti održan niz kulturnih događaja.

Euharistijsko slavlje na blagdan u četvrtak, 12. svibnja u 9 sati predvodit će dubrovački biskup mons. Roko Glasnović, a tijekom dana slavit će se još dvije mise u svetištu. U 11 sati za hrvatsku kapucinsku provinciju predvodi i propovijeda fra Miljenko Vrabec, upravitelj Svetišta Gospe od Milosrđa, a u 19 sati za redovništvo svetu misu predvodi i propovijeda fra Ante Vučković, prof. Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.