Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Danas u Janjini i Trpnju akcija "Uklonimo azbest iz životne okoline!"

24.10.2019.

08:33

Autor: Radio Dubrovnik

Udruga Otok

Udruga Otok

Foto: - / -

Azbestni krovovi i fasade imaju za posljedicu obolijevanje od karcinoma pluća. Udružimo se i uklonimo azbest iz životne okoline! - poručuju iz udruge "Moj Otok" Punat, koja uz podršku Općine Janjina i Trpanj danas o tome održava predavanja uz slobodan ulazak.

Predavanje u Janjini održat će se u vijećnici Općine u 11 sati, a u Trpnju u dvorani osnovne škole u 16 sati.

Pozivaju se svi vlasnici, odnosno korisnici građevina u kojima se nalazi azbest (prema članku 18. Pravilnika o građevnom otpadu i otpadu koju sadrži azbest, NN 69/2016.) da prijave količinu azbesta u općinama Janjina i Trpanj.

Obrazac za prijavu možete preuzeti na predavanju ili u pisarnici Općine, kako bi zajednički sudjelovali u rješavanju azbestnog otpada.

Udruživanjem se smanjuje cijena nabave i rada, pridonosi očuvanju prirode te očuvanju zdravlja (uklanja se izvor malignih oboljenja), a stvara se i ljepši ugođaj te se općine Janjina i Trpanj pretvaraju u zdravije mjesto za življenje i poželjniju turističku destinaciju.

Više informacija možete saznati u udruzi "Moj otok" - Punat (mob. 098212715, e-mail mojotok@mojotok.info, web: www.mojotok.info, tel. 051 855-855).

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.