Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Danas u Konavlima agroturistička manifestacija "Trganje"

11.09.2020.

08:31

Autor: Radio Dubrovnik

Agroturizam Konavle

Agroturizam Konavle

Foto: - / -

Agroturistička manifestacija "Trganje" održat će se danas u vrtu i vinogradu Seoske kuće Čilipi, obitelji Novaković. Već tradicionalno, osmi put zaredom, u organizaciji Agroturizma Konavle „Trganjem” se simbolično obilježava berba grožđa u Konavlima.

Naravno, s ciljem promoviranja ovog vinorodnog kraja koji osim vrhunskih vina nudi zanimljiv turistički proizvod.

Program će se odvijati prema sljedećoj satnici:

14:30 Okupljanje i dobrodošlica u vrtu Seoske kuće Čilipi (Bistroće 2, 20213 Čilipi)

15:00-16:00 Trganje/ berba grožđa u vinogradu

16:00-17:30 Prerada grožđa na tradicijski i suvremen način te druženje uz glazbu i tradicionalnu marendu.

Konavoke i Konavljani u radnoj nošnji sa starim alatima, košicima, sepetima... predvodit će program i unijet dašak tradicije u cijeli događaj na kojemu će zaplesati i članovi KUD-a Čilipi. Ovogodišnje vino prvi put kušat će se u prosincu na otvaranju "13. Mirisa Božića u Konavlima".

Manifestacija "Trganje" svojim programom prilagođena je domaćim i stranim posjetiteljima. Stoga, iz Agroturizma Konavle, pozivaju da dođete i sudjelujete u trganju, proizvodnji vina te provedete ugodno popodne u Konavlima.

Program će se održavati uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera. Sudjelovanje na manifestaciji besplatno je za sve sudionike.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.