Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Danas vođena pješačka tura Lovorno - Tušići - Lovorno

14.06.2020.

09:21

Autor: Radio Dubrovnik

Agroturizam Konavle

Agroturizam Konavle

Foto: - / -

U okviru ovogodišnjeg "Proljeća u Konavlima" i novog projekta "Konavle hike" Agroturizam Konavle danas organizira vođenu pješačku turu Lovorno-Tušići-Lovorno sa željom da se svi zainteresirani kroz pješačenje i rekreaciju upoznaju s prirodnim i povijesnim bogatstvom Konavala.

Naravno i s djelom agroturističke ponude koja im je možda još uvijek nepoznata.

Okupljanje sudionika predviđeno je u kušaonici Vodopić vina u Lovorom u 15 sati. Nakon dobrodošlice domaćina pješači se do Izletišta Mlin gdje će se posjetiti mlin i stupa obitelji Đivanović. Uz priču na lokalitetu crkve sv. Ivana ruta se nastavlja Napoleonskom cestom i stazom kroz polje sve do Etnozbirke Bokarica u Tušićima, te kušaonice vina OPG Nikša Bratoš. Pri povratku na polaznu točku prolazi se i preko rijeke Ljute u dužini od 15 metara i dubini od 10-30 centimetara.

Dužina rute je 11,6 kilometara, bez većih uspona, pretežito se stazama prolazi kroz šumu i polje te se očekuje da će pješačenje sa zaustavljanjima i osvježenjima trajati do 20 sati.

Iz Agroturizma Konavle preporučuju sudionicima nošenje prikladne sportske odjeće i obuće, zaštitu od sunca te vodu. Također, pozivaju sve da dođete s prijateljima i obitelji i zapješačite s njima. Sudjelovanje na ovoj pješačkoj turi je besplatno za sve sudionike.

Na drugoj pješačkoj turi Drvenik - Mihanići - Drvenik održanoj prošlu nedjelju u organizaciji Agroturizma Konavle okupilo se više od 250 sudionika. Na osam i po kilometara dugu rutu krenulo se od vinarije Botaro prema Izletištu Ivankovi dalje Ćirovom stazom do sela Mihanići i OPG Letunić, posjetila se stara vodoopskrbna pumpa i vinarija Miljas te se stiglo do polazne točke. Uz zaustavljanja i osvježenja tura je trajala četiri sata.

Vođene pješačke ture organiziraju se u okviru projekta „Konavle hike” kao nastavak ovogodišnjih aktivnosti Proljeća u Konavlima. Projektom „Konavle hike” Agroturizam planira i u narednom vremenu uspostavom, promoviranjem i virtualnom prezentacijom novih pješačkih ruta objediniti i upotpuniti turističku ponudu Konavala.

U okviru proljetnih aktivnosti Udruge obnovile su se oznake i čistile pješačko-biciklističke staze Konavala, organiziraju se pješačke ture, a za vikend 20. i 21. lipnja u suradnji s BK Konavle organizirat će biciklistički vikend.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.