Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Danas zadnji dan za prijavu na javne pozive za industrijsku tranziciju

28.03.2022.

09:53

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Eurokovanice

Eurokovanice

Foto: Slavica Štefić / HRT

Nastavno na dosadašnje aktivnosti u procesu industrijske tranzicije vezanih uz mapiranje dionika regionalnih lanaca vrijednosti iz poslovnog sektora te provedeni 1. krug radionica s gospodarskim udruženjima (HGK, HUP, HOK, HPK, klasteri) u okviru objave Javnih poziva za iskaz interesa za sudjelovanjem u regionalnim lancima vrijednosti Jadranske, Sjeverne i Panonske Hrvatske, vrijedi podsjetiti kako su javni pozivi otvoreni još samo danas.

Za Jadransku Hrvatsku prepoznato je 5 lanaca vrijednosti i 16 niša za koje se smatra da imaju najveći potencijal za rast, a 1 poduzetnik može sudjelovati u više niša i više lanaca vrijednosti.

Cilj je primarno poticati strateška partnerstva za pokretanje inovacija, a prihvatljivi prijavitelji su konzorciji od minimalno 3 poduzetnika u okviru RLV-a i po potrebi ostalih partnera (JRL(P)S, javna poduzeća, organizacije za istraživanje i širenje znanja …).

Više saznajte ovdje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.