Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Danas zadnji dan za prijavu za Divlju ligu 2022.

16.07.2022.

07:44

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Divlja liga

Divlja liga

Foto: Divlja liga / -

Prijave momčadi za nastup u ovogodišnjem Prvenstvu dubrovačkih kupališta u vaterpolu, Divljoj ligi, primaju još danas, ove subote, 16. srpnja, do 20 sati u Caffe baru Giro, koji se nalazi u sklopu Trgovačkog centra Tommy. Na istom mjestu može se prijaviti i domaćinstvo terena.

Ždrijeb će se održati u ponedjeljak 18. srpnja (kod spomenika Marina Držića), a kvalifikacije neće početi prije srijede, 20. srpnja. Glavni turnir kreće u subotu, 30. srpnja, i to utakmicama 1. kola u skupinama 'A' i 'B', koje će se igrati u Mlinima. Finale se igra u Portu, kad, odredit će se naknadno.

U glavnom turniru igrat će 16 momčadi raspoređene u četiri skupine od kojih će svaka skupima brojati po četiri momčadi. Nakon igre svatko sa svakim u skupini (tri kola), u drugi dio natjecanja, u kojem se igra po klasičnom kup sustavu, igrat će po dvije prvoplasirane momčadi svake skupine. Dakle, drugi dio glavnog turnira sastoji se od četvrtfinala, polufinala i finala, tj. utakmica za treće i prvo mjesto.

U glavni turnir, u kojem je mjesta za 16 najboljih, izravni plasman ima osam najboljih momčadi posljednje Divlje lige, dok će ostalih osam mjesta popuniti najuspješnije momčadi kvalifikacija.

Do petka, 15. srpnja, do 20 sati prijavilo se sedam od osam najuspješnijih momčadi posljednje Divlje lige, koji imaju osigurano mjesto u glavnom turniru, i to Kamen mali (prvak, nositelj skupine A), FUN H20 Mlini (doprvak, nositelj skupine B), Elita (treća, nositelj skupine C), Kokoti (polufinalisti, nositelj skupine C), te, tri od četiri sastava koja su poražena u četvrtfinalu (Crvene stijene Orašac, Porporela i Pasjača Popovići). PVG Gruški mul je bio četvrti sastav koji je izgubio u četvrtfinalu.

Ostali će u kvalifikacije, a nastup u njima potvrdili su Sustjepan mali muo, Lukovica, Uvalica, Lozica, Plaža ispod Petke, Komarda, Turčin Danče, Palace, Villa Šeherezada i Sovrnja Doli.

Kvalifikacije se igraju po starom. Kup s repasažom. Dakle, imaju pravo na jedan poraz. Ne i na drugi.

Tri prijave još nisu potpune ili u skladu s pravilima.

Teren su za sad prijavili Porporela, Danče, Plat i Mlini, naravno, završnica će se igrati u Portu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.