Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Današnji program obilježavanja 30. obljetnice herojske obrane Grada

05.12.2021.

07:01

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

U sklopu programa obilježavanja 30. obljetnice herojske obrane Grada u Domovinskom ratu i uz Dan dubrovačkih branitelja predstavnici Grada Dubrovnika položit će jutros u 9 sati vijence i zapaliti svijeće na spomen obilježjima na gradskom području.

To su spomen-bilježja na Krčevu i gromači te u Trstenom i Zatonu, potom kod broda Sveti Vlaho te na Bosanki i Strinčjeri, kao i kod glavno spomenika u Komolcu, kraj skloništa u Novoj Mokošici, u Mokošici na moru te na Osojniku.

U 14 sati održat će se Križni put na Srđ. Društvo Excelsa nekretnine za sve sudionike Križnog puta osiguralo je besplatan prijevoz žičarom sa Srđa u Grad. Žičara radi do 16 sati.

U staroj gradskoj luci u 18 sati u znak sjećanja na sve poginule branitelje i civile priredit će se prigodno spuštanje lampiona u more. U znaku 30. godišnjice herojske obrane Grada u more u Portu spustit će se 30 lampiona. Koristit će se papirni lampioni hrvatske tvrtke Primax d.o.o., proizvedeni od obnovljive biorazgradive ambalaže.

Projekcija filma „Prkos je strujao Gradom - 10 godina poslije“, autora Vedrana Benića održat će se u 19 sati u Kinu Sloboda.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.