Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Dani djece u Obiteljskom centru"

21.11.2021.

09:10

Autor: Radio Dubrovnik

Obiteljski centar

Obiteljski centar

Foto: - / -

Povodom obilježavanja Svjetskog dana djece, Obiteljski centar Dubrovnik od 22. do 24. studenog organizira manifestaciju pod nazivom "Dani djece u Obiteljskom centru”. Sva događanja održat će se u prostorima Dubrovačkih knjižnica u Saloči od zrcala s početkom u 17 sati.

22.11. - Radionica „Boje su u nama“ za roditelje i djecu uzrasta od 5 do 10 godina. Radionica je o emocijama i roditeljskom pristupu dječjim emocijama. Radit će se paralelno u dvije grupe, jedna za roditelje, a jedna za djecu. Na radionicu se potrebno prethodno prijaviti.

23.11. - Predavanje za roditelje na temu „Internet - skriveni svijet mladih“. Kako dolazi do prekomjernog korištenja interneta, koji su znakovi takvog ponašanja i kako reagirati su glavne teme predavanja. Prijave nisu potrebne.

24.11. - Radionica „Koliko se poznajemo“ za roditelje i djecu nižih razreda osnovne škole. Radionica je osmišljena kao timski rad roditelja i djece. Na radionicu se potrebno prethodno prijaviti.

U skladu s epidemiološkim mjerama za dolazak na sva događanja potrebno je imati valjanu Covid potvrdu. Prijave na radionice molimo izvršiti putem e-maila na luksa.vragolov@socskrb.hr

Više o Obiteljskom centru Dubrovnik

Svijet u kojem živimo ubrzano se mijenja, tempo je zahtijevan i nije jednostavan zadatak nositi se sa svim izazovima koje život donosi. Osim što se pojavljuju na našem profesionalnom ili obrazovnom putu, prisutni su i u privatnoj sferi naših života. Također, bitno je naglasiti, kako ti izazovi mogu biti posebno izraženi određenim skupinama ljudi poput roditelja djece predškolske i školske dobi, adolescenata, osoba s teškoćama u razvoju…

Kada se netko zatekne u situaciji čije rješavanje treba novi uvid, stručni savjet ili profesionalnu pomoć često ne zna gdje ili kome se može obratiti.

Upravo zbog svega navedenog želimo poručiti javnosti da je u Dubrovniku osnovan i u potpunosti ekipiran Obiteljski centar kao odjel Centra za socijalnu skrb Dubrovnik. Obiteljski centar se prvenstveno bavi savjetodavnim radom i prevencijskim aktivnostima, a naše usluge su besplatne te su zaštita osobnih podataka i povjerljiv odnos zajamčeni.

Zašto i kada se obratiti Obiteljskom centru?

Zato što imamo tim stručnjaka (soc. radnik, psiholog, soc. pedagog i pravnik) s dodatnim izobrazbama iz raznih savjetodavnih i terapijskih tehnika koji nudi svoje usluge kada su potrebne. Savjetodavne usluge se mogu pružiti radi:

-          poteškoća u vezi s osobnim razvojem

-          poteškoća u partnerskim odnosima

-          poteškoća u obiteljskim odnosima

-          poteškoća u roditeljstvu i odgoju

-          poteškoće u adolescentskoj životnoj dobi

-          adaptacijskih poteškoća djece

-          svih pravnih pitanja vezanih uz obiteljske odnose i prava (prestanak braka, uzdržavanje, posvojenje, udomiteljstvo, nasilje u obitelji…)

S obzirom na situaciju vezano za Covid-19 pandemiju savjetovanja je moguće organizirati i on-line, putem Zoom platforme.

Pored toga Obiteljski centar provodi niz preventivnih aktivnosti:

-          obiteljsku medijaciju

-          školu za roditelje

-          edukaciju za udomitelje

-          edukaciju za posvojitelje

-          “Rastimo zajedno” preventivni programi

-          edukativne grupe i grupe podrške za voditelje mjera za zaštitu dobrobiti djeteta

-          sudjeluje na Tečaju za trudnice

-          promociju obiteljskih vrijednosti u zajednici

 

Više informacija možete pronaći na našoj web stranici www.czss-dubrovnik.hr/odjel-obiteljski-centar/ kao i na blogu te na našoj facebook stranici.

Radno vrijeme: ponedjeljak, utorak, srijeda i petak 07:30 – 15:30, četvrtak 12:00 – 20:00

Kontakt telefoni:

Centrala: 414-710, 414-711, psihologinja 414-729, soc. radnica 414-737, soc. pedagog 414-737,

Adresa: Dubrovnik, Miha Pracata 11

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.