Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

18:09 / 11.05.2021.

Autor: Radio Dubrovnik

"Dani Europe" u Poduzetničkom inkubatoru Ploče

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije sudjelovao je u programu obilježavanja Dana Europe koji se održava od 4. do 21. svibnja, a povodom početka rada Informacijskog centra Europe Direct Dubrovačko-neretvanske županije kojeg provodi Regionalna razvojna agencija DUNEA.

U sklopu programa organiziran je Dan otvorenih vrata Poduzetničko-proizvodno impulsnog centra Ploče te su održane dvije edukativne radionice na teme “Poduzetništvo” i “Pokreni svoj posao”. Posjetitelji su imali priliku i obići korisnike inkubacijskih prostora čije su pozitivne priče motivacija svim poduzetnicima iz doline Neretve.

Tim su povodom predstavljeni Mystic beauty by Petra, dermatovenerološka i kirurška ambulanta Varela, Okusi Neretve, eko proizvodnja soka od aronije, proizvodnja soka od naranče, mandarine, jabuke, divljeg i slatkog šipka, Pinataland Dalmacija, proizvodnja pinjata i rekvizita za proslave i Happy citrus, eko proizvodnja soka od mandarine, marmelade i arancini.

Grad Dubrovnik i DURA – Dubrovačka razvojna agencija organizirali su otvorene dane i posjet Lazaretima – Kreativnoj četvrti te Kneževu dvoru gdje je predstavljen projekt SEADRION – postrojenje grijanja i hlađenja na morsku vodu.

U sklopu istog programa održan je niz događanja diljem županije. Na Baćinskim jezerima održana je stručna edukacija ‘Upoznajmo zaštićenu bioraznolikost Baćinskih jezera’ za učenike osnovnih i srednjih škola s područja doline Neretve te je organiziran uspon na Babinu Gomilu i obilazak videonadzora doline rijeke Neretve.

Osim interaktivnih aktivnosti u prirodi, svoja su vrata posjetiteljima otvorile institucije financirane EU sredstvima – Zavičajna kuća Dubrovačkog primorja, Prirodoslovni muzej Metković, Dom vinarske tradicije u Putnikovićima te BLUEMED Centar za promicanje znanja u franjevačkom samostanu sv. Vlaha u Pridvorju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.