Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dani sigurnosti u prometu i u Dubrovniku

17.09.2020.

15:46

Autor: Radio Dubrovnik

PU dubrovačko-neretvanska

PU dubrovačko-neretvanska

Foto: - / -

Uz podršku EU komisije, odnosno njene Glavne uprave za promet, u vremenskom razdoblju od 16. do 22. rujna na području Republike Hrvatske provodi se projekt "Roadpol Safety Days" (Roadpol - dani sigurnosti u prometu).

Geslo projekta je "Stay alive and save lives" - "Ostani živ i spasi živote drugih", a cilj je smanjenje broja smrtnih slučajeva i teških tjelesnih ozljeda na europskim cestama.

Čelništvo Roadpola-a upravo je 17. rujna izabralo za dan bez poginulih u prometu.

U navedeni projekt se priključila i Postaja prometne policije Dubrovnik te je tim povodom upravo danas na Pilama u Dubrovniku organizirano druženje s vozačima.

U projekt su se, pored policijskih službenika, uključile i osobe iz javnog života i to vaterpolisti hrvatske reprezentacije i VK JUG Paulo Obradović, Filip Kržić, Marin Tomasović i Marko Žuvela te akademski glumac i član Kazališta Marina Držića u Dubrovniku Frane Perišin.

Tijekom nadzora vozači su upoznati o samoj kampanji te su im tom prilikom podijeljeni sigurnosni letci same kampanje, prisega za vozača  i prigodni pokloni.

Na prometnicama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske od početka ove godine dogodilo se  330 prometnih nesreća u kojima su 4 osobe smrtno stradale, što je značajno manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine kada se dogodila 541 prometna nesreća u kojima je 10 osoba smrtno stradalo.Zapamtite – uvijek poštujte prometne propise!

Ostanite živi i spasite živote drugih!  
 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.