Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Delegacija grada prijatelja Montereya kod gradonačelnika Frankovića

05.05.2022.

09:53

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Delegacija grada prijatelja Montereya kod gradonačelnika Frankovića

Delegacija grada prijatelja Montereya kod gradonačelnika Frankovića

Foto: Grad Dubrovnik / -

GradonačelnikMato Franković primio je delegaciju grada prijatelja Montereyja.

Prijemu su nazočili direktor Dubrovačkog polumaratona “DuMotion” Alen Bošković i direktor američkog maratona “Big Sur”, Doug Thurston.

Gradonačelnik Franković u ovoj je prigodi naglasio kako je jučer održani polumaraton na ulicama Dubrovnika sjajna uvertira koja je obilježila povratak sportskim aktivnostima i manifestacijama poput “Du Motiona” koje imaju za cilj promovirati sport, zdrav način života te u konačnici Dubrovnik i Hrvatsku predstaviti kao nezaobilaznu destinaciju za takva događanja. Istaknuo je kako se nakon dvije godine pauze od održavanja “DuMotiona” u Dubrovniku osjetila dobra energija i sportski entuzijazam, što ovom međunarodnom događaju koji okuplja veliki broj trkača iz cijelog svijeta daje dodatnu vrijednost.

S predstavnicama kalifornijskog grada Montereyja, Maureen McEachen i Laurie Huelga gradonačelnik je razgovarao o događanjima na istoku Europe, pandemiji COVID – 19 i značajnim preokretima izazvanim upravo zdravstvenom ugrozom koja je ostavila snažan efekt na ljudske živote. Izrazio je ovom prilikom optimizam u kontekstu gospodarskog oporavka, nastavku putovanja i dolaska posjetitelja i gostiju u grad.

Predstavnice Montereyja zahvalile su se dubrovačkom gradonačelniku na gostoprimstvu, izvrsnoj suradnji u različitim područjima i kontinuiranom njegovanju prijateljskih odnosa između dva grada.

Direktor Dubrovačkog polumaratona Alen Bošković svim prisutnima zahvalio je na potpori prilikom organiziranja šestog izdanja utrke. –“Du Motion je i ove godine privukao sudionike različitih generacija koji su pokazale strast, volju i natjecateljski duh, a što je upravo ono što ovu manifestaciju čini posebnom i inspirativnom”, zaključio je.

Vrijedi spomenuti kako je Dubrovački polumaraton izvrstan primjer suradnje Dubrovnika i Montereyja koji seže još od 2017. godine kada su dva grada primili nagradu međunarodne organizacije „Sister Cities International“ za suradnju na pripremi i organizaciji “Du Motion” u kategoriji "Inovacije: Gospodarski razvoj" za gradove koji imaju manje od 100 tisuća stanovnika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.