Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

DHMZ za Dubrovnik izdao narančasto upozorenje, sve gradske službe pripravne

22.11.2022.

07:28

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovnik

Dubrovnik

Foto: HRT / Dnevnik

Državni hidrometeorološki zavod izdao je narančasto upozorenje za utorak za šire područje Dubrovnika zbog jakog i olujnog juga sa srednjom brzinom vjetra većom od 65 km/h i obilnom kišom.

Moguća su plavljenja riva te bujične i urbane poplave u količinama do 100 mm. Upozorava se i na lokalno moguće izražene pljuskovi s grmljavinom, u vjerojatnosti većoj od 60 posto.

Reagirajući preventivno sve žurne i komunalne službe Grada Dubrovnika stavljene su u stupanj pripravnosti, a građani se mole za povećani oprez pri kretanju u navedenim uvjetima zbog opasnosti od pada stabala, smanjene vidljivosti i mogućeg proklizavanja.

“Budite spremni na poremećaje, oštećenja konstrukcija i rizik od ozljeda zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina. Moguć je prekid prometa i prekid opskrbe električnom energijom, , prekid komunikacijske mreže kao i opskrbe vodom. Opasni uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolnicima”, navodi se u meteoalarmu DHMZ-a.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.