Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Diljem Pelješca nastavlja se slanje pomoći potresom pogođenoj Banovini

04.01.2021.

13:14

Autor: Radio Dubrovnik/ Joško Jelavić

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Diljem Pelješca i dalje se nastavlja prikupljanje i slanje materijalne i financijske pomoći stradalima u katastrofalnom potresu na Banovini. Tako je Općina Janjina iz svog proračuna donirala deset tisuća kuna jednoj višečlanoj obitelji u Petrinji koja je ostala bez krova nad glavom.

Osam tisuća kuna prikupljenih od stanovnika općine uplaćeno je također jednoj višečlanoj obitelji u Mošćenici. Toj obitelji koja je također ostala bez krova nad glavom građevinska tvrtka „Krtica“ u Janjini uputila je stambeni kontejner sa svom potrebnom opremom za stanovanje i grijalicom.

Općina Trpanj već je uplatila 5 tisuća kuna Caritasu Sisačke biskupije, a 5 tisuća kuna iz proračuna uplaćeno je na račun Državnog proračuna za pomoć potresom stradalim područjima.

Novčanu pomoć uputit će i Općine Orebić i Ston, a s Pelješca je više vlasnika kampova nastradalom području uputilo i veći broj kamp kućica opremljenih za stanovanje.

Na ispomoć ljudima koji pomažu nastradalom području uz članove stanice Hrvatske gorske službe spašavanja u Orebiću upućeni su i članovi Dobrovoljnih vatrogasnih društava u Orebiću i Stonu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.