Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Diljem županije postavlja se 19 servisnih setova za bicikle

20.05.2021.

14:14

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

U Palači Ranjina potpisani su sporazumi o uređenju i opremanju ciklo point (središta) za Dubrovačko-neretvansku županiju, u sklopu projekta MIMOSA. Sporazumima su osigurana sredstva za nabavu i postavljanje 19 servisnih setova za bicikle koji će pridonijeti razvoju cikloturizma naše županije

Sporazume o uređenju i opremanju ciklo point (središta) za područje naše županije je potpisao župan Nikola Dobroslavić s načelnikom Općine Konavle Božom Lasićem te s Hanom Turudić u ime turističkih zajednica otoka Korčule, Fani Slade u ime turističkih zajednica Pelješca, Magdalenom Medar Ujdur u ime Turističke zajednice Grada Metkovića, Slavenom Zvonom u ime Turističke zajednice Dubrovačkog Primorja, s Andreom Anelić u ime Turističke zajednice Općine Mljet i Brunom Rizvanović u ime Turističke zajednice Općine Lastovo.

Župan Nikola Dobroslavić ovom je prigodom između ostalog istaknuo kako cikloturizam predstavlja novi smjer razvoja turizma koji će doprinijeti ukupnim sadržajima i biti pokretač razvoja cikloturističke infrastrukture, a osobito u ruralnim područjima županije.

Aktivnost je financirana iz projekta Maritime and Multimodal Sustainable Passanger Transport Solutions and Services – MIMOSA – Programme INTERREG HR-IT 2014. – 2020., u kojem je Dubrovačko-neretvanska županija projektni partner.

Servisni stupovi za bicikle će biti postavljeni na otoku Korčuli – pet setova, na području Pelješca – četiri seta, u Metkoviću – tri seta, na otoku Lastovu – jedan set, na otoku Mljetu – dva seta, na području Dubrovačkog Primorja – jedan set te u Konavlima – tri seta, gdje će se dodatno urediti i opremiti ciklo point (središte).

Potpisivanju su nazočili i ravnateljica Javne ustanove Regionalna razvojna agencija DUNEA Melanija Milić, direktor Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Vlado Bakić te pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i more Ivo Klaić.

Također, u sklopu provedbe projekta MIMOSA, Županija je ranije osigurala sredstva za nabavu pet aqualiftera na području grada Korčule, Orebića te Dubrovačkog primorja, Molunta i Župe dubrovačke. Iz istog projekta financirana je izrada „Operativnog plana razvoja cikloturizma na području Dubrovačko-neretvanske županije“ te izrada dokumenta „Analiza luka nautičkog turizma na području Dubrovačko-neretvanske županije“.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.