Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Diljem županije usporene predbilježbe, ali turistički djelatnici su optimistični

31.03.2022.

07:44

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Turisti s vodičem na Stradunu

Turisti s vodičem na Stradunu

Foto: HRT - Radio Dubrovnik / -

U središtu pozornosti Skupštine Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije bila je situacija na turističkom tržištu i odraz ukrajinske krize na turističku sezonu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Aktivnosti Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije u prošloj su godini bile su u značajnoj mjeri određene prilikama i mjerama povezanim uz pandemiju koronavirusa.

Pandemija je značajno utjecala na situaciju Hrvatskoj, ali i na stanje u zemljama iz kojih nam dolaze turisti. Tako je u prvoj polovici prošle godine praktički bilo nemoguće turistički putovati, no u drugom dijelu 2021. pojedine su se zemlje počele otvarati za putovanja.

Ovogodišnja sezona donosi novi izazov – krizu u Ukrajini. Trenutačno 'booking' ide, ali je usporen, no turistički djelatnici optimistično gledaju u sezonu koja je pred nama.

Na dnevnom redu sjednice Skupštine našli su se i izvješće o izvršenju Programa rada Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije, te izvješće Turističkog vijeća Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije za 2021. godinu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.