Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dio dubrovačke tradicije na Danu zahvalnosti za žetvu u Bad Homburgu

14.10.2019.

18:09

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica i vijećnica Katarina Doršner sudjelovali su na tradicionalnom Danu zahvalnosti za žetvu (Erntdenkmarkt)u Bad Homburgu, na poziv gradonačelnika grada prijatelja Alexandera Hetjesa.

Kao i svake godine u drugu nedjelju u listopadu, centar Bad Homburga jučer je pretvoren u veliku tržnicu. Na više od sto štandova izloženi su domaći poljoprivredni proizvodi, umjetnine i rukotvorine, kao i kulinarski specijaliteti i pića iz Bad Homburga i regije. U znak prijateljstva dvaju gradova, posjetitelji su na jednom od štandova imali priliku kušati i hrvatske proizvode, dok su na središnjem trgu nastupile folklorne skupine FA Linđo i KUD Čilipi.

Posjetiteljima Erntedankmarkta u ime Grada Dubrovnika obratio se predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica koji se ovom prilikom posebno zahvalio humanitarki Olgi Stoss, gradonačelniku Bad Homburga Alexanderu Hetjesu i vatrogasnom zapovjedniku Danielu Guischardu na dugogodišnjoj podršci i prijateljstvu.

"Nažalost ne znam njemački jezik pa sam odlučio da vam se obratiti na hrvatskom, a ne na engleskom jeziku, jer sam ponosan na svoj jezik, vjeru i tradiciju našeg kraja. Dio naše tradicije vam donosimo danas ovdje nastupima FA Linđo i KUD-a Čilipi. Dragi prijatelji, pozivam sve vas u vrijeme Adventa da direktnim letom iz Frankfurta posjetite Dubrovnik, biser Mediterana, kada se u našem Gradu održava zimski festival sa prigodnim programima", poručio je predsjednik Potrebica, a zahvalu je uputio i FA Linđo i KUD Čilipi koji njeguju tradiciju i veličanstveno je prezentiraju, kao i Božu Buriću iz Turističke zajednice Grada Dubrovnika na odličnoj turističkoj promociji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.