Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dječje igralište na Lopudu mjesecima čeka obnovu

14.09.2018.

11:40

Autor: Silva Capurso

Jurica Galoic/PIXSELL

Jurica Galoic/PIXSELL

Foto: - / -

Vijećnica Inicijative Srđ je grad Dolores Lujić na posljednjoj je sjednici Gradskoga vijeća pitala što se događa s dječjim igralištem na Lopudu za koje se mjesecima čeka obnova. O tom pitanju odgovor je dao gradonačelnik Mato Franković koji se obrušio na izvođače radova koji kasne sa sanacijom.

Gradonačelnik Mato Franković i pročelnik komunalnog odjela su nezadovoljni brzinom odvijanja radova na sanaciji dječjih igrališta tvrtke koja je prošla natječaj i koja je odabrana za izvođača radova. Konkretno radovi na sanaciji igrališta u Mokošici na moru kasne, no želja i inicijativa Gradskog vijeća je za što bržom sanacijom svih dječjih igrališta pa tako i dječjeg igrališta na Lopudu koji je zapušteno i u devastiranom stanju. Gradonačelnik poručuje kako su oni njihov dio posla učinili na vrijeme te uredno izdali narudžbenice i dokumentacijska riješenja za sanaciju spomenutog igrališta no izvođači radova ne poštuju vremenske termine i kasne.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.