Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dječji tjedan: Interes zajednice treba biti zaštita djece i njihovih prava

06.10.2020.

13:14

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

U sklopu "Dječjeg tjedna", koji se ove godine obilježava od 5. do 11. listopada, dubrovački gradonačelnik Mato Franković primio je u Velikoj vijećnici predstavnike Društva naša djeca Dubrovnik i predstavnike Dječjeg gradskog vijeća.

Na održanom prijemu, koji se tradicionalno održava povodom obilježavanja Dječjeg tjedna, gradonačelnik Franković prvenstveno je naglasio da u ovom neizvjesnom vremenu prisutnosti zdravstvene ugroze, interes zajednice treba biti zaštita djece i njihovih prava. Gradonačelnik Franković kazao je kako je potrebno dodatno podići razinu dječje odgovornosti i opreza s obzirom na okolnosti svakodnevnog života.

Predsjednik Društva naša djeca Dubrovnik Miodrag Kirgin, u ovoj je prilici zahvalio predstavnicima Grada Dubrovnika na iznimno dobroj suradnji i razumijevanju tijekom čitave godine. Dodao je kako se djeca i mladi danas nalaze u turbulentnim vremenima u kojima su njihova prava poput igre, učenja i druženja ugrožena, te da se nada pozitivnijoj situaciju u nadolazećim razdobljima.

Također, prisutnim se obratio i pročelnik Dživo Brčić koji je kazao kako će Grad nastaviti ulagati napor kako bi se Društvu naša djeca Dubrovnik i ostalim društvima za mlade osigurali bolji uvjeti za provođenje aktivnosti i druženja.

Na samom kraju prijema, gradonačelnik Franković istaknuo je kako u ovim kriznim vremenima za djecu trebamo imati više sluha, kako bi njihovo odrastanje i školsko doba bilo sigurno i bezbrižno.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.