Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dječji vrtić u Malom Zatonu proširuje se za još jednu skupinu

02.10.2019.

15:00

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Gradonačelnik Mato Franković i predstavnik tvrtke Lapad graditelj Damir Blažević potpisali su ugovor o izvođenju radova adaptacije dječjeg vrtića Zaton. Time će se dobiti još jedna vrtićka grupa s pripadajućima sanitarijama i garderobom.

Ugovor je ukupno vrijedan 960.901,17 kuna, a radovi bi trebali biti gotovi do kraja godine.

"Poznato je kako je već prethodno uređen jedan objekt u Zatonu koji je priveden svrsi s namjenom dječjeg vrtića. Međutim, s obzirom na broj djece koja gravitiraju tom području, taj vrtić je postao premali. Stoga smo se odlučili napraviti još jednu vrtićku grupu i time poboljšati kapacitete, ali i uvjete za djecu koja će boraviti u dječjem vrtiću Zaton", rekao je gradonačelnik.

U dječjem vrtiću u Zatonu Malom trenutačno su smještene dvije odgojno obrazovne skupine – jedna vrtićka i jedna jaslička. Adaptacijom dijela prizemlja postojećeg objekta, a prema projektu koji je izradila je tvrtka Crta d.o.o. za arhitektonske i inženjerske djelatnosti, formira se prostor za još jednu odgojno obrazovnu skupinu s pripadajućim sanitarijama te se uređuje prostor potreban za garderobe i sanitarije zaposlenog osoblja.

Unutar povećanog ulaznog prostora uredit će se zajednička garderoba za sve odgojne skupine, a najvažnije, zahvaljujući ovoj investiciji, broj djece u odgojnim skupinama uskladit će se s Državnim pedagoškim standardom predškolskog odgoja i naobrazbe.

"Ono što je ova gradska uprava postavila za cilj od samog početka jest postići pedagoške standarde u našim predškolskim ustanovama i u potpunosti ispuniti sve uvjete za naše najmlađe sugrađane. Zato smo u ovih godinu dana i napravili 13 novih vrtićkih grupa i nastavljamo dalje. U idućoj godini nas čeka velika investicija izgradnje potpuno novog vrtića u Mokošici, odnosno rušenje postojećeg i izgradnja potpuno novog. Tu nećemo stati, ispred nas je veliki projekt vrtića u Gružu kojeg planiramo realizirati nakon što kupimo zgradu od HEP-a koja je sada izvan namjene. Nastavljamo naravno prema Komolcu, što je također jedan od projekata koji je iznimno bitan za Grad Dubrovnik, a s time bi se onda vjerujem gotovo u potpunosti zadovoljile potrebe svih predškolskih ustanova i postigli pedagoški standardi koji su nužno potrebni predškolskom odgoju", najavio je također gradonačelnik.

Kazao je i kako je nakon provedene javne nabave za posao adaptacije vrtića u Zatonu izabrana tvrtka Lapad graditelj d.o.o iz Dubrovnika, koja je kvalitetno izvela i radove na vrtiću Palčica.

"Trenutačno smo u završnoj fazi na vrtiću Ciciban te s današnjim danom ponosno objavljujem da poslove na energetskoj obnovi ovog vrtića završavamo mjesec i pol dana prije roka. Po potpisu ovog ugovora za nekih deset do petnaest dana trebali bismo početi radovima na vrtiću Zaton, a rok je 60 kalendarskih dana od uvođenja u posao", pojasnio je Damir Blažević iz tvrtke Lapad graditelj.

Gradonačelnik je na kraju izrazio uvjerenje kako će 2022. godina biti godina u kojoj će Grad Dubrovnik moći reći da ponosno nosi ime 'Grad prijatelj djeteta' i da je ispunio sve one standarde koje djeca zaslužuju, odnosno standarde o pedagoškim uvjetima u vrtićima i jednosmjenskoj nastavi u školama te za naredno razdoblje najavio nove radove na rekonstrukciji i gradnji gradskih vrtića i škola.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.