Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Djelatnik Doma za starije "Domus Christi" u samoizolaciji

04.04.2020.

13:38

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Stožer za civilnu zaštitu Dubrovačko-neretvanske županije obaviještava javnost kako je jednom od djelatnika iz Doma za starije osobe Domus Christi utvrđen kontakt sa zaraženom osobom kojoj je 1. travnja potvrđena COVID-19 infekcija.

"Djelatnik se trenutno nalazi u samoizolaciji. Zadnji radni dan bio mu je 28. ožujka, 29. ožujka bio je slobodan, a nije radio ni 30. i 31. ožujka. Od 1. travnja je u samoizolaciji po uputama epidemiologa i nema simptome. Ravnateljica Doma je o situaciji obaviještena s njegove strane i sa strane epidemiologa", ističu iz stožera.

"Sve mjere predostrožnosti su poduzete, a osim svakodnevne dezinfekcije, ovlaštena tvrtka radila je dezinfekciju Doma za starije osobe već 3 puta. Temperatura korisnika i djelatnika mjeri se tri puta dnevno. Svo osoblje, sukladno uputama, već duže vrijeme radi s maskom i rukavicama. Nitko od djelatnika Doma nije razvio simptome bolesti, a posebna pozornost obraća se na svakog korisnika", kažu iz županijskog stožera.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.