Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Do komunalnih redara od sada i preko društvenih mreža

10.02.2020.

19:38

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Uz postojeće kanale, a u cilju što neposrednije komunikacije s gradskom upravom i žurnog postupanja, Odsjek za komunalno redarstvo građani od sada mogu kontaktirati i preko Facebook stranice "Komunalno redarstvo Grada Dubrovnika".

I to putem poruka, komentara ili pak koristeći istaknutu mogućnost slanja e-mail poruke.

"Molimo da stranicu koristite za prijave, prijedloge i kritike koje se tiču komunalnog reda, odnosno poslova iz nadležnosti Odsjeka za komunalno redarstvo pri Upravnom odjelu za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu Grada Dubrovnika", poručuju administratori stranice.

Osim za prijave komunalnog nereda Facebook stranica imat će i informativnu funkciju, a iz Odsjeka ističu da će građane putem stranice obavještavati o raznim postupanjima i akcijama Odsjeka za komunalno redarstvo, ali i o zakonima, odlukama i pravilnicima temeljem kojih komunalni redari postupaju, čime će građanima približiti svoj rad.

Jednom od prvih objava tako je najavljen pojačan nadzor postupanja sukladno Odluci o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja sa napuštenim i izgubljenim životinjama. Prvenstveno će se, ističu, nadzirati je li kućni ljubimac-pas čipiran, vode li ga vlasnici na povodcu i čiste li javnu površinu nakon što je njihovi ljubimci onečiste.

Potražite Komunalno redarstvo Grada Dubrovnika na Facebooku, kontaktirajte ih i informirajte se o aktualnostima u njihovom radu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.