Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dobroslavić: ”Bez modernog navodnjavanja nema moderne poljoprivrede"

22.02.2019.

10:29

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić obišao je tijekom četvrtka radove na Poduzetničkom inkubatoru u Pločama, a potom i radove na projektu izgradnje sustava javnog navodnjavanja GLOG u Opuzenu.

"Bez modernog navodnjavanja nema moderne poljoprivrede i ovo je početak navodnjavanja Donje Neretve. Projekt je trenutno u obuhvatu lokacije GLOG kod Opuzena, a dobili smo lokacijsku dozvolu za predio Koševo-Vrbovci. Osim ove dvije komponente u sklopu ovog projekta sprječavanja zaslanjenja tla izgradit će se i brana na Neretvi koja će osigurati slatku vodu u gornjem toku Neretve. Ukupna vrijednost projekta je više od 70 milijuna eura. Ovaj prvi dio vrijedan je oko 20 milijuna kuna", rekao je župan o GLOG-u te prokomentirao i županijski projekt izgradnje Poduzetničkog inkubatora.

"Ovo je odlična prilika za naše poduzetnike, ovdje će imati potporu prije izaska na tržište, knjigovodstvo i sve ostalo što je potrebno mladom poduzetniku. Građevinski radovi će biti gotovi u srpnju ove godine, nakon toga očekujemo useljavanje korisnika u što skorijem roku. Imamo izvrstan primjer Poduzetničkog inkubatora u Dubrovniku, a ovdje cemo imati uz sedam uredskih prostora i 3 proizvodna pogona", rekao je župan.

Projekt Poduzetničko-proizvodni impulsni centar u Pločama započeo je u studenome prošle godine. Ukupna vrijednost projekta je oko 10,4 milijuna kuna i financirat će se praktički u potpunosti sredstvima europskih strukturnih i investicijskih fondova putem Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta i Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije.

Župana su u obilasku pratili zamjenik Joško Cebalo, v.d. pročelnika UO za gospodarstvo i more Ivo Klaić i drugi suradnici.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.